Voeding

Eet niets dat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen. Koop geen voedsel met meer dan vijf ingredienten. Voeding kun je gebruiken om je te vullen en je buik vol te krijgen. Maar voeding kan ook bepalen hoe je je voelt en hoe je functioneert. De Westerse mens leeft steeds langer...

behandeling2.jpg

maar de gezonde jaren worden steeds korter. Slechte voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Wat je in je lichaam stopt heeft gevolgen voor je kwaliteit van leven. Welke rol speelt voeding in jouw leven? En wat is goede voeding? Wat goede voeding is voor de één, hoeft dat niet te zijn voor de ander. De behoeften en de vertering verschillen per persoon. Ook kunnen er overgevoeligheden, gezondheidsklachten of gewichtsproblemen zijn. Er bestaat geen standaarddieet dat voor iedereen ideaal is. Als je voeding eet die bij je past zal je lichaam daar direct op reageren en kunnen klachten als vermoeidheid verdwijnen. Vaak neemt je gewicht ook af. Wanneer je voeding tot je neemt die bij je past, word je gezond en innerlijk sterk. Zorgvuldig gekozen voeding biedt goede mogelijkheden om weer in balans te komen.

Vind je het eten lekker, hoe voel je je na de maaltijd, hoe zijn je spijsvertering en je stoelgang? Onze zintuigen en organen geven vaak duidelijke signalen. Ben je eenmaal uit balans, dan is het mogelijk dat je juist díe voeding kiest die je uit balans houdt. De kwaliteit van voedsel laat vaak veel te wensen over. Door een overdaad aan bewerkingen wordt ons voedsel ontdaan van vitale bestanddelen. Hierdoor kan je lichaam na verloop van jaren tekorten opbouwen. Dit kan zich vertalen in een breed scala van klachten en ziekten zoals burn-out, (over) vermoeidheid, depressie en allerlei welvaartsziektes (diabetes, reuma, hart- en vaatziekten etc.).

Inmiddels wordt steeds meer bekend dat we niet dik worden van veel eten, maar van gif. Gifstoffen ontregelen de hormoonhuishouding en dat deel van de hersenen dat ons gewicht reguleert. Gifstoffen komen voor in een breed scala van veel gebruikte voedingsmiddelen maar zitten ook in veel persoonlijke verzorgingsproducten en verpakkingsmaterialen voor voeding. (dehormoonfactor.nl)

Een gezond en evenwichtig voedingspatroon kan er dus voor zorgen niet ziek te worden of kan bij ziekte helpen de klachten te verbeteren. Indien nodig zullen we tijdens de behandeling er uitgebreid aandacht aan besteden.

‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ (Hippocrates)