Artikelen

Natuurgeneeskunde

homeafb1

Steeds meer mensen kiezen voor een natuurgeneeskundige aanpak. Van de vijf miljoen inwoners van de Europese Unie kiest een miljoen voor een natuurgeneeskundige behandeling (zoals natuurgeneeskunde, homeopathie of acupunctuur).
In de natuurgeneeskunde gebruiken we natuurlijke middelen om dit zelfgenezend vermogen te stimuleren en zo tot genezing te komen. We gaan we er vanuit dat er nooit sprake is van één ziek orgaan, maar dat ziekte een stoornis is in het gehele lichaam. Daarbij beschouwen we de mens als één geheel van lichaam, geest en ziel. Symptomen kunnen op alle drie die gebieden voorkomen, en verwijzen vaak naar dezelfde oorzaak. Door die oorzaak te vinden kan werkelijke genezing plaatsvinden.
Binnen de natuurgeneeskunde ondersteunen we het genezingsproces. Aan de ene kant door zaken die het lichaam belasten te verminderen of te verwijderen. Denk hierbij aan verkeerde voeding, gifstoffen of stress.
Aan de andere kant stimuleren en ondersteunen we het lichaam met lichte prikkels, zoals een optimale voeding, kruidengeneesmiddelen, massages of andere therapieën. We werken dus niet (alleen) aan symptoombestrijding, maar werken ook aan de oorzaak van de klachten.
De natuurgeneeskunde biedt bij uitstek goede mogelijkheden voor de preventieve gezondheid, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.
Iedere natuurgeneeskundige weet dat er ook ongeneeslijke ziekten bestaan. In die gevallen streven we ernaar het evenwicht in het lichaam te behouden en om de patiënt te helpen een zo goed mogelijk bestaan op te bouwen.
Er zijn verschillende manieren mogelijk om klachten en hun oorzaken aan te pakken. Je vindt ze onder behandelingen. We gebruiken alleen natuurlijke stoffen en prikkels gericht op herstel en genezing. Do not harm is daarbij een van de belangrijkste uitgangspunten