Eeke Wervers' Blog

Vol bewondering kijk ik naar de natuur, en vol verwondering naar de natuurgeneeskunde en naar de medische praktijk. In mijn blog doe ik verslag van wat mij opvalt, wat me verbaast en wat me raakt. Hoe was het ook al weer met de emoties? Blij,boos of bedroefd? Precies, daar gaat mijn blog ook over. Veel leesplezier en ik kijk uit naar je reactie!

image200x134-bogVia een actieve lobby stimuleert de farmaceutische industrie de EU op allerlei ma-nieren om natuurlijke geneeswijzen onmogelijk te maken. En dat werkt, de EU wil in de komende jaren een verbod instellen op de verkoop van alle natuurlijke middelen. Daarbij kun je denken aan fytotherapeutische (kruiden) producten, homeopathische- en andere energetische middelen.

Lees meer...

image200x134-bogHet is vreemd gesteld in de gezondheidszorg wanneer er een medische fout wordt gemaakt. Als je slachtoffer bent van een medische misser, moet je zelf bewijzen dat de dokter een fout heeft gemaakt. Dat is een ongelijke strijd, als leek tegen medische en juridische professionals. Het is ook vreemd dat de bewijslast voor medische ongelukken bij de patiënt ligt..

Lees meer...

image200x134-bogHet zwarte mosterdplantje heeft een effectieve aanpak om een aanval van het Koolwitje te weerstaan. Deze vlinder legt graag eitjes op het blad van de mosterdplant. Als de eitjes uitkomen vreten ze de hele plant kaal, en het lijkt wel alsof de plant dat weet … De plant is in staat om de bladcellen rondom de vlindereitjes af te laten sterven.

Lees meer...

Recent Blog Commentaren